Avengers: Endgame brengt binnen twee weken 2 miljard dollar in het laatje

Avengers: Endgame brengt binnen twee weken 2 miljard dollar in het laatje

De immens populaire Marvel film Avengers: Endgame heeft een recordomzet opgebracht. Binnen 11 dagen staat de teller al op twee miljard dollar. De film is sinds 24 april uit en was gelijk een hit.

Binnen recordtijd is de film de op één na meest commercieel aantrekkelijke film. Ze hebben alleen Avatar, geregisseerd door James Cameron, voor zich te dulden. Die film, die in 2009 uitkwam, heeft tot nu toe 2,78 miljard dollar opgeleverd. De verwachting is dan ook dat de film binnenkort ingehaald gaat worden door de Avengers film. In Nederland keken al meer dan 850.000 mensen naar de film.

De nieuwste Marvel film gaat over de strijd tegen superschurk Thanos, die als doel heeft om de wereldbevolking te elimineren. De superhelden gaan een enerverende strijd aan om de wereld te redden.

Als we overigens de inflatiecorrectie toepassen staat Avengers: Endgame ‘slechts’ op de negende plek. In dat geval zou de film ‘Gone with the wind (1939) op plek 1 staan met een opbrengst die, als het aan de huidige inflatie zou zijn aangepast, 3,7 miljard dollar opleverde.

Een reactie plaatsen

%d bloggers liken dit: