Voorkom Game of Thrones spoilers

Voorkom Game of Thrones spoilers

Ben je een enorme fan van Game of Thrones, maar ben je nog niet volledig op de hoogte van de nieuwste afleveringen? Mogelijk vermijd je daarom social media, maar dat is niet meer nodig! We sommen enkele maatregelen op tegen spoilers op bijvoorbeeld Facebook, Twitter en Instagram.

Facebook

Voorheen had Facebook een functie waarmee je bepaalde keywords kon snoozen. Zo kun je bijvoorbeeld ‘GoT’ uitschakelen, waardoor je geen berichten meer binnenkreeg met dat specifieke keyword. Helaas is deze functie er niet meer

Het is echter wél mogelijk om bepaalde pagina’s en gebruikers voor 30 dagen lang te snoozen. Hiervoor klik je op de drie stippen rechtsboven een bericht en kies je voor de optie ‘Persoon 30 dagen lang snoozen’.

Natuurlijk is het nog steeds mogelijk om spoilers te krijgen, maar je kan in ieder geval wel veel spoilers voorkomen door relevante pagina’s tijdelijk te blokkeren.

Twitter

Op Twitter is het een stuk makkelijker om keywords te blokkeren! Kijk bij de instellingen naar het kopje “genegeerde woorden”. Daar kun je keywords toevoegen die je niet meer wilt zien. Dit kan echter redelijk veel tijd en moeite kosten, omdat je (als je het écht goed wilt doen) alle relevante termen zoals personages, plaatsen, gebeurtenissen en meer moet toevoegen.

Instagram

Als je spoilers op Instagram wilt voorkomen kun je, net als bij Facebook, gebruikers tijdelijk blokkeren. Ook hier klik je op de drie stippen en selecteer je “dempen”. Echter moet je hier wel de dempfunctie uitzetten om iedereen weer te volgen. Op Facebook kun je mensen en pagina’s tijdelijk snoozen, maar dat kan bij Instagram dus niet.

Webbrowser

Voor je webbrowser raden we drie browserextensies aan:

  • Unspoiler (Google Chrome)
  • SpoilerTV (Safari, Firefox)
  • Remove YouTube Recommended

Met de eerste twee kun je spoilers blokkeren op internet. Je voegt de woorden toe en de extensie filtert alles er uit. Je krijgt vervolgens een rood vlak te zien waar origineel de spoilers stonden. Als dit foutief geblokkeerd is kun je alsnog het originele vlak weer tevoorschijn toveren.

Als je écht geen spoilers wilt zien kun je uiteraard enkele dagen/weken stoppen met social media, de waterkoeler op werk vermijden, niet meer naar de kroeg gaan met vrienden enzovoorts. Maar je kunt uiteraard ook snel de afleveringen afkijken. Dat is uiteraard nog steeds de beste manier om spoilers te voorkomen 😉

Een reactie plaatsen

%d bloggers liken dit: